Meerstad is een mooie plek rijker, Stainhoes opgeleverd!


9 oktober 2024

Al enkele maanden voelen deze 8 patiowoningen van ons project Stainhoes in Groenewei als een echt thuis voor hun bewoners. Stevig geworteld in de groene omgeving, valt dit op zichzelf staande mini-wijkje direct op door zijn unieke ontwerp.

Toen we in 2020 met ons plan 'Stainhoes' de pitch van Bureau Meerstad wonnen, zagen we meteen de kans om iets bijzonders te creëren. Samen met Vdp Architecten en onder de vakkundige handen van Kramer's Bouwbedrijf Friesland BV, creëerden we een eigentijds ‘stadskasteel’, een knipoog naar de historische stainhoesen die deze regio zo typeren. Strakke lijnen, minimalistisch materiaalgebruik en volop ruimte voor persoonlijke invulling – dat is de kern van het ontwerp. Met de flexibiliteit van twee of drie lagen, zodat de woningen perfect aansluiten bij de woonwensen van de bewoners.

De groene tuinen en uitnodigende dakterrassen maken het plaatje compleet. Groenewei is nu écht een opvallende toevoeging rijker. Aan de bewoners: geniet volop van jullie nieuwe thuis!

Terug naar overzicht