"En hierbij, is Cunabula geopend!"


27 september 2024

Passie, doorzettingsvermogen, talent. Ze hebben het allemaal, de sporters die inmiddels alle 80 in topsportcampus Cunabula wonen. Met het ontsteken van de Cunabulavlam door judoka Axel Heeren is deze bakermat voor toekomstig Olympisch kampioenen nu officieel geopend.

Naast de elementen waar de sporters zelf invloed op uitoefenen is met deze nieuwe woontoren een belangrijke toevoeging gedaan aan het topsportklimaat in Nederland. Hier wordt in een geborgen en veilige omgeving geleefd en ontwikkeld, zodat alle focus op het hoogst haalbare sportresultaat ligt.

Tijdens de toespraken werd deze bijzondere samenwerking met Topsport NOORD nog een keer extra duidelijk, want we hebben hier samen echt iets exceptioneels neergezet. André Cats, voorzitter NOC*NSF, Sybrig Sytsma van Gemeente Heerenveen en Abel Kooistra, gedeputeerde van Provincie Fryslân hadden dan ook één sterk overkoepelend gevoel in hun woorden: trots!

Als team Zwanenburg sluiten we daar natuurlijk graag bij aan. Want wij zijn er ook trots op dat we Evert Jorritsma en zijn team, en alle sporters hier de ruimte geven om te doen waar zij in uitblinken. Op naar een heleboel gouden plakken!

Terug naar overzicht